Kısırlık Tedavisi

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp bebek çocuk sahibi olamayan çiftler için kısırlık (infertilite) tedavisinde kullanılan bir üreme tedavi yöntemi olarak adlandırılabilir.  Tüp bebek tedavisindeki en önemli husus doğru hekimin koordinatörlüğünde  doğru bir merkezde yapılmasıdır. 

Tüp Bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?

1. Ovulasyon İndüksiyonu

2. Yumurta Toplama

3. Sperm Alınması

4. Fertilizasyon (Döllenme)

5. Embryo Transferi

İş sürecimi etkiler mi?

Çalışan kadın için iş hayatını etkilemeyecek bir tedavidir. Sadece yumurta toplama ve embriyo transferi günlerinde olmak üzere 2 gün izin almak yeterlidir. Fakat bu süreçte kadının psikolojisi tedavi sürecinde önemli olduğu için, imkanı var ise embriyo transferi sonrası hekiminin öngördüğü süre dinlenmesi tedaviyi daha verimli kılabilir.  

Tedavi sürecinde diyet programı uygulanmalı mı?

Tedavinin başarılı seyretmesi için sağlıklı bir vücuda sahip olmak gereklidir. Bu nedenle düzenli ve sağlıklı beslenme, günlük su tüketiminin 2-3 lt ortalamasında olması, çay kahve tüketiminin azaltılması, asitli içecekler ve hazır gıdalardan uzak durulması önerilmektedir. Düzenli proteinden zengin gıdalarla takviyeler önerilir, var ise sigara ve alkol kullanımı tamamen bırakılmalıdır. Bu süreçte diyetisyen eşliğinde kişisel bir beslenme modeli oluşturmanız da önerilebilir.

Tüp Bebek tedavisinin herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Kaç yaşına kadar tüp bebek tedavisi etkilidir?

Tüp bebek tedavisine hangi koşullarda başvurulmalıdır?

Tedavi garanti gebelikle sonuçlanır mı?

Tüp bebek tedavisi en fazla kaç kez yapılabilir?

Tüp bebek tedavisi sürecinde psikoloji çok etkilidiir……

Tüp bebek tedavisi sürecinde çoğunlukla sevgili hastalarımdan gelen sorular ve bu süreçte yaşadıkları deneyimlere dair cevapları yakında video yayınları ile YouTube kanalımdan ve buradan ulaşabilirsiniz…

Takipte Kalın!